Slavi rođendan Ksisters s nama

Politika sigurnosti i zaštite osobnih podataka

Ova Politika privatnosti i zaštite osobnih podataka razvijena je u skladu s Uredbom (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka, o slobodnom kretanju takvih podatke i o stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ, te definira kako Vaši osobni podaci koje dajete u vezi s korištenjem web stranice https://ksisters.hr (dalje u tekstu web stranica) i prilikom kupnje robe i usluga od nas, koristi se i štiti, putem web stranice ili na bilo koji drugi način, kroz vašu suradnju s nama (primjerice, putem korisničke linije ili web chata ) i ubuduće nakon vašeg sudjelovanja u programu vjernosti. To posebice znači da prilikom obrade osobnih podataka od strane Ksisters s.r.o. poštuju se načela zakonitosti, poštenja, transparentnosti, ograničenja svrhe, ograničenja pohrane, minimiziranja podataka, točnosti, integriteta i povjerljivosti.

Voditelj obrade osobnih podataka je Ksisters s.r.o. sa sjedištem na adresi Bajkalská 45G, 821 05, Bratislava, Slovačka republika, Reg. br. 53143230, upisan u trgovački registar Okružnog suda u Bratislavi I, odjeljak: s.r.o., predmet br. 146321/B (Ksisters), stoji da se svi osobni podaci (u daljnjem tekstu "podaci") smatraju strogo povjerljivima i obrađuju u skladu s važećim zakonskim odredbama u području zaštite osobnih podataka.

Ksisters s.r.o. je odgovorno tijelo za rad s podacima u vezi s online prodajom, isporukom proizvoda i sprječavanjem prijevara.

Obradu osobnih podataka Ksisters može delegirati izvršitelju obrade. Za sve informacije u vezi s obradom osobnih podataka, uključujući popis Ksisters izvršitelja obrade, obratite se na [email protected]

Sigurnost Vaših osobnih podataka za nas je prioritet. Zato posvećujemo odgovarajuću pozornost osobnim podacima i njihovoj zaštiti. U ovoj Politici sigurnosti i zaštite osobnih podataka („Pravila“), želimo vas obavijestiti o tome koje osobne podatke prikupljamo o vama i kako ih dalje koristimo.

1. Osobni podaci i njihova obrada

1.1. Kategorije osobnih podataka

Prikupljamo različite podatke ovisno o tome koje naše usluge koristite.

Ako kupujete kod nas, prikupljamo:
- Ime i podatke za kontakt. Ime, adresa e-pošte, poštanska adresa, broj telefona.
- Demografija. Spol, datum rođenja, država i željeni jezik.
- Podaci koji proizlaze iz uvjeta ugovora - kupljeni proizvodi, segment kupaca i količina pruženih usluga.
- Podaci za prijavu. Nemamo pristup vašoj lozinci za prijavu.

Ako primate naše marketinške poruke, prikupljamo:
- Ime i podatke za kontakt
- e-mail adresu, ime i broj telefona.
- Demografske podatke
- podatke o državi, spolu.

Također obrađujemo sljedeće osobne podatke:
- Komunikacija između Ksistersa i kupca.
- Evidencija internetskog prometa na web stranicama koje podržava Ksisters

1.2. Ciljevi obrade osobnih podataka:

Pružanje usluga i njihovo poboljšanje. Kako bismo pružili naše usluge, kao i kako bismo ih poboljšali, prikupljamo neke od Vaših osobnih podataka kako slijedi:

Obrada narudžbe za robu ili usluge naručene putem naše web stranice. To je potrebno za ispunjenje kupoprodajnog ugovora i ispunjavanje zakonskih obveza (npr. računovodstvenih dokumenata).

Obavijesti o dostupnosti proizvoda. Ukoliko tražite obavijesti o dostupnosti robe, vaše ćemo osobne podatke obrađivati uz vašu suglasnost.

Korisnička podrška.
Za pružanje korisničke usluge i otklanjanje eventualnih problema s ispunjenjem kupoprodajnog ugovora obrađujemo Vaše osobne podatke koji su nužni za ispunjenje ugovora.

Komunikacija.
Podatke koje prikupljamo koristimo za komunikaciju s vama i za personalizaciju takve komunikacije. Na primjer, možemo vas kontaktirati putem e-pošte ili na neki drugi način kako bismo vas podsjetili da imate artikle u svojoj internetskoj košarici, kako bismo vam pomogli da dovršite svoju narudžbu, kako bismo vas obavijestili o trenutnom statusu vašeg zahtjeva, narudžbe ili pritužbe, ili kako bismo od vas dobili dodatne informacije ili vas obavijestili da morate poduzeti radnje potrebne za održavanje aktivnog statusa vašeg računa. Ako kupujete kod nas kao ovlašteni korisnik, obradit ćemo ove podatke u svrhu legitimnog interesa Ksistersa kao što je gore opisano.

Poboljšanje usluga.
Podatke koristimo za kontinuirano poboljšanje naših usluga i sustava, uključujući dodavanje novih značajki i istovremeno donošenje informiranih odluka korištenjem agregiranih analiza i poslovne inteligencije, a sve na temelju našeg legitimnog interesa za slobodom poslovanja i potrebe za poboljšanjem usluge koje pružaju kako bi uspjeli na tržištu. Kako bismo osigurali dostatnu zaštitu Vaših prava i interesa, koristimo osobne podatke koji su maksimalno anonimizirani.

Zaštita, sigurnost i rješavanje sporova. Također možemo obrađivati podatke na temelju legitimnog interesa, a to je osiguranje zaštite i sigurnosti naših sustava i naših klijenata, otkrivanje i sprječavanje prijevara, rješavanje sporova i provođenje naših sporazuma na temelju legitimnog interesa.

Marketinške ponude.
- Šaljemo vam marketinšku obavijest o proizvodima sličnim onima koje ste već kupili.
- Uvijek možete odbiti ove marketinške obavijesti slijedeći poveznicu za odjavu od pretplate sadržane u svakoj e-pošti.
- Ako odustanete od pretplate na marketinške obavijesti, više nećemo koristiti vaše kontakte e-pošte u tu svrhu. Obavijest o marketingu počet ćemo vam slati tek kada se ponovno pretplatite.
- Marketinške ponude koje vidite mogu se odabrati na temelju dodatnih informacija koje smo primili o vama tijekom vremena, na temelju podataka za kontakt, demografskih podataka, favorita i podataka o korištenju naših proizvoda i web stranica (kolačići, IP adresa, podaci o klikovima koje daje vaš preglednik, prikazane marketinške ponude i informacije o posjećenim proizvodima). Ne vršimo automatiziranu obradu podataka koja bi imala pravne učinke na Vas.
- Ukoliko niste naš klijent, Vaše podatke ćemo obrađivati samo uz Vaš pristanak.
- Imate pravo odbiti podatke besplatna obrada u bilo kojem trenutku.

Obrada kolačića s web stranica kojima upravlja Ksisters.
Ako vaš web preglednik uključuje kolačiće, obrađujemo zapise o postupcima iz datoteka kolačića objavljenih na web stranici, kako bismo osigurati najbolji rad web stranice i za potrebe online oglašavanja od strane Ksisters. Više informacija možete pronaći u zasebnom poglavlju dokumenta.

1.3. Prijenos osobnih podataka trećim stranama

Vaši osobni podaci mogu se prenositi trećim stranama samo ako je to potrebno za ispunjenje kupoprodajnog ugovora, na temelju legitimnog interesa ili ako ste prethodno dali privolu:

a) Podružnicama i izvođačima radi poštivanja kupoprodajnog ugovora, kao i za obavljanje internih procesa i procedura.

b) Financijskim institucijama, pružateljima usluga plaćanja za obradu plaćanja , kao i bankama za ispunjenje kupoprodajnog ugovora.

c) Logističkim tvrtkama za isporuku robe koju ste naručili, kao i za rješavanje reklamacije, uključujući i raskid ugovora.

d) Našim partnerima, za implementaciju sustava vjernosti u kojem sudjelujete.

e) Ostalim partnerima koji pružaju dodatne usluge obrade podataka.

f) Trećim stranama , kao što je pravni ili financijski zastupnik.

g) Javnim tijelima (na primjer, policiji).

h) Trećim stranama koje g ankete između kupaca.

2. Korisnički račun i kupnja bez registracije

U sklopu kreiranja osobnog računa za vas kreiramo korisnički račun zaštićen lozinkom. Unutar korisničkog računa dobivate izravan pristup svojim podacima, uključujući mogućnost uređivanja, te možete pregledavati svoje podatke o izvršenim i nedovršenim narudžbama. Također možete upravljati svojim osobnim podacima i pretplatom na bilten putem svog korisničkog računa.

Ako ne želite otvoriti korisnički račun za kupnju, možete kupovati i bez registracije.

Imate pravo raskinuti ugovor u skladu s relevantnim odredbama i uvjetima.

3. Sigurnost osobnih podataka i razdoblje čuvanja

3.1. Sigurnost osobnih podataka

Vaši osobni podaci prenose nam se u šifriranom obliku. Koristimo sustav kodiranja HTTPS (HyperText Transfer Protocol Secure). Osiguravamo naše web stranice i druge sustave tehničkim i organizacijskim mjerama koje štite od gubitka i uništenja vaših podataka, od pristupa, izmjene ili širenja od strane neovlaštenih osoba.

Zahtijevamo da naši procesi budu u skladu s GDPR-om .

Pristup vašem računu moguć je samo nakon što unesete svoju osobnu lozinku. U tom kontekstu želimo vas podsjetiti da je važno da svoje pristupne podatke ne otkrivate trećim stranama i da uvijek zatvorite prozor web preglednika kada dovršite svoju aktivnost na korisničkom računu, posebno ako računalo koristite s drugim korisnicima. Ksisters nije odgovoran za zlouporabu korištenih lozinki, osim ako Ksisters izravno pridonese takvom stanju.

3.2.Razdoblje obrade

Osobne podatke prikupljamo i čuvamo:
- U vremenu potrebnom za osiguranje svih prava i obveza iz kupoprodajnog ugovora.
- 1 godinu nakon isteka jamstvenog roka kako bi se osiguralo rješavanje eventualnih sporova.
- U vremenu koje su Ksisters dužne kao povjerenik držati u skladu s općeobvezujućim zakonskim propisima. Računovodstveni dokumenti npr. računi izdani od strane Ksistersa, arhiviraju se sukladno zakonu u roku od 10 godina od nominacije.
- Suglasnost za obavijest o raspoloživosti robe vrijedi do slanja informacije o raspoloživosti, a najduže u roku od 1. godine ili do opoziva.
- Suglasnost na marketinške ponude vrijedi 4 godine ili do opoziva.

U ostalim slučajevima, rok obrade ovisi o svrsi obrade ili je određen zakonskim aktima iz područja zaštite osobnih podataka.

4. Prava ispitanika

Ako obrađujemo vaše osobne podatke, u bilo kojem trenutku možete zatražiti besplatne informacije o obradi vaših osobnih podataka.

Ako vjerujete da mi obavljate obradu osobnih podataka u suprotnosti sa zaštitom Vaših osobnih podataka i pravnim odredbama politike privatnosti, možete zatražiti pojašnjenje. Možete zatražiti da uklonimo tako stvoreni status. Konkretno, možete zatražiti ispravak, dopunu, brisanje osobnih podataka ili njihovo blokiranje.

Za ostvarivanje svojih prava obratite se svom službeniku za privatnost na e-mail adresu [email protected]. Ured za zaštitu osobnih podataka https://ec.europa.eu/

Svoju privolu za obradu osobnih podataka možete povući u bilo kojem trenutku. Ako povučete privolu za obradu osobnih podataka, vaši osobni podaci bit će izbrisani; međutim, to se ne odnosi na one osobne podatke koji su Ksistersu potrebni za ispunjavanje zakonskih obveza (npr. obrada već poslane narudžbe) ili za zaštitu svojih legitimnih interesa. Osobni podaci također će biti uništeni ako osobni podaci nisu nužni za namjeravanu svrhu ili ako je pohranjivanje Vaših podataka nedopušteno iz drugih zakonskih razloga.

5. Web stranice

5.1. Kolačići

Naša stranica koristi kolačiće kako bi naša ponuda bila relevantna, zanimljiva i prilagođena korisnicima. Kolačići su male tekstualne datoteke koje se pohranjuju na vašem računalu, pametnom telefonu ili drugom uređaju i koje se koriste u vašem pregledniku. Kolačiće koristimo npr. za:
- ispravnu funkcionalnost košarice za kupovinu kako biste što jednostavnije dovršili narudžbu.
- zapamtite svoje podatke za prijavu kako ih ne biste morali unositi više puta.
- najbolje prilagodite našu web stranicu svojim zahtjevima praćenjem prometa, kretanja vaše stranice i značajki koje koristite.
- Saznajte više o pregledavanju oglasa kako vam ne bismo prikazivali oglase za robu koja vas ne zanima.

5.2. Upotreba kolačića

Kolačići koji se koriste na našim stranicama mogu se podijeliti u dvije osnovne vrste. Kratkoročni sesijski kolačići brišu se čim prestanete posjećivati našu stranicu. Dugotrajni trajni kolačići ostaju pohranjeni na vašem uređaju mnogo dulje ili dok ih ručno ne izbrišete (vrijeme koje kolačići ostaju na vašem uređaju ovisi o samom kolačiću i postavkama vašeg preglednika).

Kolačić također može podijeliti prema njihovoj funkcionalnosti na:
- analitiku koja nam pomaže povećati korisničko iskustvo naše stranice razumijevanjem načina na koji je korisnici koriste.
- konverziju, koja nam omogućuje analizu učinka različitih prodajnih kanala.
- praćenje, koje u kombinaciji s konverzijom pomaže u analizi izvedbe različitih prodajnih kanala.
- remarketing koji koristimo za personaliziranje sadržaja oglasa i njegovo ispravno ciljanje.
- osnove koje su važne za osnovnu funkcionalnost stranice.

5.3. Odbijanje kolačića

Postavke za korištenje kolačića dio su vašeg internet preglednika. Većina preglednika prema zadanim postavkama automatski prihvaća kolačiće. Kolačići se mogu odbiti ili ograničiti na vrste koje odaberete u svom web pregledniku.

Informacije o preglednicima i načinu postavljanja postavki za kolačiće možete pronaći na sljedećim web stranicama ili u drugoj dokumentaciji internetskog preglednika

Chrome

Firefox

Internet Explorer

Android

5.4. Veze

Naša web stranica sadrži poveznice na druge web stranice koje su praktične i sadrže korisne informacije. Imajte na umu da takve stranice mogu biti u vlasništvu i upravljati drugim tvrtkama i organizacijama te da imaju drugačiju politiku sigurnosti i privatnosti. Naša tvrtka nema kontrolu i ne preuzima nikakvu odgovornost za bilo kakve informacije, materijale, proizvode ili usluge sadržane na takvim web stranicama ili dostupne preko njih.

6. Kontaktirajte nas

Ako imate bilo kakvih pitanja, komentara ili zahtjeva u vezi s ovom Politikom, slobodno nam se obratite na našu e-mail adresu.

Odgovorna osoba za rad s podacima, vezano uz online prodaju, dostavu proizvoda i borbu protiv prijevara u tvrtki Ksisters s.r.o.: [email protected]

Kontakt: Ksisters, s.r.o.
I.D. 53143230,
Registrirana adresa: Bajkalská 45G,
821 05, Bratislava, Slovačka

Korisnička služba: [email protected]

Ova se Pravila primjenjuju od 28.11.2022.

Pretplatom se slažem s uvjetima